ISBN 978-87-7216-757-2
I kapløb med døden
Frydenlund, 2024
Forfattere: Henriette Bendix, Preben Lund og Joachim Hoffmann-Petersen

 

I KAPLØB MED DØDEN

– Smertefrihed er helt grundlæggende for al kirurgi, hvad enten der er tale om et mindre rutinemæssigt indgreb eller en omfattende operation, der varer mange timer. Og til mindre indgreb, der ikke kræver universel bedøvelse, er der ligeledes et bredt sortiment af stoffer og medikamenter at anvende. Efter indgrebet kan patienten i mange tilfælde forlade operationsstuen en skavank mindre og uden at have nævneværdige bivirkninger efter bedøvelsen.

Men for at nå dertil har vejen været lang og smertefuld for millioner af patienter, og for mange har ubehaget ved bedøvelsen gennem tiden været langt værre end følgerne af det kirurgiske indgreb. Det er det, denne bog handler om: Udviklingen fra den meste primitive form for bedøvelse til nutidens højteknologiske metoder.

Bogen tager læseren med ind på operationsstuen, hvor vi beskriver, hvad der sker, når patienter får ’nålen i armen’, masken for ansigtet, bevidstheden forsvinder og de lægger deres liv og skæbne i andres hænder.

Det går næsten altid godt, men bogen giver også eksempler på, at en bedøvelse kan ende fatalt og ulykkeligt, ikke kun for patienten, men så sandelig også for de læger og sygeplejersker, der står tilbage med ansvaret.

Læs et uddrag af bogen her.

NABOSTRID

Undertiden høres påstanden om, at man altid skal trække lidt fra, når man beretter fra virkeligheden, ellers er der ingen der tror på det. Og indrømmet, i forbindelsen med udarbejdelsen af denne bog, har vi mere end en gang spurgt os selv, om læserne nu også vil tro på det vi skriver. Så jo, påstanden om, at virkeligheden overgår fantasien, gælder ofte, når naboer bliver vrede på hinanden. At ellers fredelige og fornuftige mennesker kan blive edderspændt rasende, når de kommer på kant med naboen, er der talrige eksempler på i denne bog.

Nogle er helt groteske og ekstreme, men sikkert er det, at strid mellem naboer ikke sjældent udvikler sig på en måde, der ender i grov chikane og årelange og kostbare retssager. Og så er der de mange tusinde sager fra dagligdagen, hvor to naboer bare er røget i totterne over en eller anden bagatel, som bare vokser og vokser for til sidst at blive uløselig.

Det er den slags konflikter, denne bog handler om.

Se mere om bogen.

ISBN 978-87-7216-502-8
Nabostrid
Kriminalforlaget, 2022
Forfattere: Henriette Bendix og Preben Lund

ISBN 978-87-7216-342-0
Forlaget Frydenlund, 2020
Forfattere: Henriette Bendix og Preben Lund

MIRAKLET PÅ BLEGDAMMEN

MIRAKLET PÅ BLEGDAMMEN

– OM POLIOEPIDIMIEN 1952

I 1952-1953 oplevede Danmark en omfattende polioepidemi, der ramte 7.268 mennesker. Størstedelen var børn, mere end 300 døde, mens over 2.500 fik varige mén.

Miraklet på Blegdammen beretter om et afgørende kapitel i dansk historie, først og fremmest fortalt af patienterne og deres pårørende.

Vi møder moren, som måtte se magtesløs til, mens hendes lille dreng svævede mellem liv og død. Vi møder de medicinstuderende, der time efter time håndventilerede de lammede børn. Vi møder de læger, der tog det afgørende spring mod en helt ny metode, som reddede børnenes liv.

Læs et uddrag af bogen her.

DU SOM ER I HIMLEN

“Sorg er en kæmpe stemningsdræber. De fleste ved ikke, hvad de skal sige, når de møder mennesker i sorg. Når jeg møder nye mennesker, som spørger, om jeg har søskende, siger jeg nej, og hvis de så lærer mig bedre at kende, så fortæller jeg dem min historie.”

Sådan siger Pernille Koustrup Offersen, som mistede sin bror i en voldsom trafikulykke, da hun var 13 år gammel. Hendes 18-årige bror, Kenni, var på vej hjem fra byen med tre andre kammerater, da de kørte galt en nat i februar 2012. Alle fire drenge døde i ulykken.

Det er fuldstændig ubærligt at miste sit barn, og for Kennis far, Poul Offersen, har det betydet en gennemgribende ændring af prioriteter. Han har solgt den virksomhed, han selv har opbygget gennem 20 år, og han har fået et markant anderledes syn på livet. Fra at have haft fokus på bundlinjen, har han nu fokus på at få det bedste ud af livet hver dag.

I løbet af den sorgbearbejdelse, de begge to har været igennem – og som de vil være i resten af deres liv – har de besluttet, at de gerne vil hjælpe andre i stor sorg ved at fortælle deres historie.

Læs et uddrag af bogen her.

ISBN 978-87-970673-0-7
Pernille og Poul Offersen, 2018
Redaktion: Henriette Bendix (ghostwriter) og Poul Offersen

ISBN 978-87-7055-606-4
People’s Press, 2009
Forfattere: Søren Holmgren og Henriette Bendix

.

BLIND TILLID

VEJEN TIL PERSONLIG SUCCES

Blind tillid – vejen til personlig succes er en bog om at skabe succes i livet.
Søren Holmgren fortæller om, hvordan værktøjer og strategier fra sportens verden blandet med målrettet motivation og forbedringer af processer kan føre til succes for netop den udfordring, der kan synes som en forhindring for den enkelte.
Læserne præsenteres for de værktøjer, som Søren Holmgren benyttede sig af i sin elitesport, og som han nu bruger i både sit daglige arbejde og i sit privatliv. Undervejs krydres med både dramatiske og humoristiske historier fra livet som blind.
Læs et uddrag af bogen her.

.

GOSPELHÅNDBOGEN

Gospelmusikken er den nutidige musikstil, der kan bygge bro mellem kirken og nærmiljøet, og de mange gospelkor, workshops og festivaler rundt omkring i landet vidner om, hvor fantastisk livsbekræftende og populær gospelmusikken allerede er. Nu er der for første gang i Danmark udarbejdet en decideret håndbog til, hvordan man kan arbejde med at bringe tro, kirke og sangglæde sammen via gospelmusikken. Gospelkonsulent, gospelinstruktør og underviser Lars Jochimsen er forfatter til denne inspirationsbog til dem, som gerne vil arbejde med gospelmusik, men som enten mangler viden om hvordan eller har lyst til at lære mere om de grundlæggende teknikker.

Læs et uddrag af bogen her.

ISBN 978-87-88862-42-3
Kirkefondet, 2009
Forfatter: Lars Jochimsen
Ghostwriter og redaktion: Henriette Bendix

ISBN 978-87-92294-02-9
Bogkompagniet, 2008
Forfatter: Henriette Bendix

SUSANNE LANA HVIS TÅRER VAR GULD

Dette er Susanne Lanas fortælling om et begivenhedsrigt liv, hvor musikken har været det faste holdepunkt, der har båret hende igennem flere voldelige forhold. Det er en hudløs ærlig beretning om en barndom præget af ensomhed og sygdom, en naiv holdning til de mænd, hun har mødt og samtidig om en meget professionel holdning til sit job som sangerinde i en benhård branche. På trods af de mange svigt, Susanne Lana har oplevet, har hun gennem snart 50 år på den danske musikscene formået at brænde sig fast på de flestes trommehinder med hit som ’Hvis tårer var guld’, ’Søde sommerminder’ og ’Hasta manana’.

Læs et uddrag af bogen her.

ISBN 978-87-89059-72-2
Bornholms Kunstmuseums Forlag, 2007
Forfatter: Henriette Bendix

ISBN 978-87-89059-72-2
Bornholms Kunstmuseums Forlag, 2007
Forfatter: Henriette Bendix

 

.

ØEN I HAVET

Når et ansigts karakter træder frem og mærkerne bliver synliggjorte, vises livet i blikket. Ansigtets nøgenhed afspejler de ridser, som livet har givet os. Vi er præget af vores oplevelser, håb, sorger og glæder. Tvivlen og sårbarheden foreviges i et splitsekund af uopmærksomhed og gør personen fængslende. Bag masken træder den sande karakter i kraft. Det er jo sådan, vi er som mennesker.

Bogen viser fotograf Helga C. Theilgaards arbejde med det dokumentariske projekt ‘Øen i havet’. Projektet er en kombination af fotografi, film og lydinstallation med udgangspunkt i Christiansø.

Læs et uddrag af bogen her.